27 03 2001 - Van de redactie AGL

Woordenboek AGL enthousiast ontvangen

Sittard 27 03 2001 - Het digitale woordenboek van de Werkgroep AGL is enthousiast ontvangen. Vrijwel alle landelijke kranten publiceerden het uitgebreid persbericht van het ANP. Ook de regionale kranten zoals De Stem en de Twentsche Courant en de bladen Spits en Metro hadden er aandacht voor.
L1-radio gaf het in het nieuws, Paul Prikken werd geïnterviewd in het radioprogramma van L1, Station Zuid en in het Avro-programma Thuis op Twee. Rtl5-televisie ging filmen bij Wim Kuipers en vandaag dinsdag 27 03 komt een uitgebreide reportage op L1-televisie.
Het nieuws had zijn weerslag op de mailbox van het Limburghuis. Die werd (en wordt nog) overspoeld met reacties. 'Ga zo door', 'prachtig initiatief', 'waarom krijgen jullie geen steun van de provincie Limburg?', 'eindelijk laten Limburgers eens zien dat ze óók een taal hebben'.
En alweer hebben zich nieuwe leden voor het AGL-platform gemeld.
Maar nog verheugender is de 'nieuwe oogst' Limburgse woorden die onze e-mail-schrijvers ons toesturen. We kunnen nu al stellen dat we het woordenboek volgende maand kunnen uitbreiden met zeker 800 nieuwe lemma's. En waarschijnlijk nog meer. Blijf schrijven!