Paul Prikken begon in 1995 columns in het Limburgs te schrijven. De stukjes werden wekelijks gepubliceerd in de editie Westelijke Mijnstreek van Dagblad De Limburger. Inmiddels zijn er meer dan 400 stukjes in het Limburgs verschenen.
Prikken hanteert de spelling van het Algemeen Geschreven Limburgs (AGL), een simpele schrijfwijze die hij samen met journalist en schrijver Wim Kuipers uitwerkte.
De columns gaan iedere week over actuele onderwerpen en de reacties van de lezers zijn heel goed. 
De stukjes verschijnen hier in de oorspronkelijke spelling. Aandachtige lezers zullen merken dat die spelling in de loop der jaren geëvolueerd is. Ze is -vooral- eenvoudiger geworden.
En dat willen de lezers van Limburgs: eenvoudig én leesbaar.
In 2004 gingen Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad samen. Vanaf medio 2004 publiceert Paul Prikken nu ook in het Nederlands.

Over de auteur:
Paul Prikken
(geb. Dilsen 1946) studeerde Duits, Russisch en journalistiek te Brussel. Schreef o.a voor Humo, Knack en het Belgisch dagblad Het Laatste Nieuws. Publiceerde ook in de Telegraaf en Elseviers Magazine.
Heeft thans de leiding van het technisch vertaalbureau C&C Euregio te Sittard.
Publiceerde in 1994 het eerste algemeen Limburgs woordenboek'de taal van de Maas' .
Mede-oprichter en voorzitter van de 'Werkgroep AGL' die sedert eind 1997 de spellingsregels en het eerste woordenboek van het AGL samenstelt.
Op inititiatief van Ger Bertholet startte hij in 1997 bij L1-Radio met de etymologische Limburgse taalrubriek 'De Taallien'.Thans voert hij samen met Wim Kuipers de redactie van de dagelijkse dialectquiz "Waor of Neet Waor" op L1-radio (iedere werkdag  omstr. 13u35). Hij is ook de webmaster van deze site limburghuis.nl. 
Paul Prikken is vooral begaan met de etymologie en het idioom van het Limburgs, een -helaas- vrijwel verwaarloosd en braakliggend terrein van deze taal.
Hobby: verzamelen van spreekwoorden, citaten, en gezegden (uit alle talen)
Ambitie: méér zuidelijk taalgebruik in het Nederlands.

Mailen kan: prikken@limburghuis.nl

 


      Paul Prikken