Het geluidsarchief is open

Het Limburghuis houdt een geluidsarchief bij. Daarin kunt u fragmenten vinden van radio-uitzendingen die wij belangrijk vinden. Die zijn soms komisch, soms informatief. In ieder geval hebben ze altijd met de Limburgse taal te maken. Op termijn gaan we hier ook zelf downloadable radio brengen. Wij denken aan stukjes en colums in het dialect. U kunt zelf ook geluidsfragmenten inzenden als digitale file: info@limburghuis.nl.
Het geluidsarchief kan in het Windows .wma-formaat beluisterd worden. Dit kan met recente versies van Real Player maar u kunt ook gratis de Media Player 71 van Microsoft downloaden. Klik hier: http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/en/download/default.asp


Actueel:
Het dagelijks radiospelletje "Waor of neet Waor" waarvan de teksten door de Werkgroep AGL geschreven worden.

Bloopers:
17 07 2001Tilly Maassen krijgt de slappe lach bij de aankondiging van het spelletje Waor of neet Waor op L1 Radio
17 09 2001 Henk Hover moet inspringen voor het spelletje Waor of neet Waor. De computer weigert dienst.

Informatief:
06 08 2001: interview met streektaalfunctionaris Pierre Bakkes.
                 deel 1  deel 2  deel 3
27 08 2001: interview met Veldeke-voorzitter Lé Giesen
                 deel 1  deel 2   deel 3
31 08 2001 Debat over het WLD in Provinciale Staten van Limburg.  U kunt luisteren naar een samenvatting (geluid) die wij van de webcam van de website van de Provincie Limburg geplukt hebben. Onze excuses voor de radiokwaliteit, maar die is bij dit soort internetvideo niet optimaal. U hoort in het geluidsfragment PNL-fractieleider Fons Zinken en de repliek van gedeputeerde Eurlings.